Search
Close this search box.
Tips-luisterboeken-voor-kleuters-koptelefoon-meiden

Review: kinder koptelefoon JBL JR310BT

Inhoudsopgave

Een paar weken geleden gaven we onze dochters allebei een koptelefoon cadeau. We gingen namelijk met het vliegtuig en vervolgens de camper op vakantie naar Portugal. Aangezien Lieve en Aimée allebei erg van luisterboeken houden, leek het ons handig als ze allebei een koptelefoon zouden hebben, zodat ze lekker hun eigen boekjes konden luisteren. Na wat verschillende modellen te hebben bekeken, hebben we uiteindelijk gekozen voor de JBL JR310BT koptelefoons. Inmiddels zijn ze al even in gebruik, dus leek het me leuk om hier een review over te schrijven.

Waarom een koptelefoon voor kinderen?

Een koptelefoon is natuurlijk ideaal zodat kinderen in alle rust hun eigen muziek, luisterboek of filmpje kunnen luisteren, zonder dat de omgeving daar last van heeft. Het fijne van een koptelefoon speciaal voor kinderen is o.a. dat de pasvorm en maximale decibel is aangepast voor kinderen. Bovendien zijn ze meestal op zo’n manier gemaakt dat ze niet zo snel kapot gaan.

Wij vonden het dus vooral leuk dat onze dochters nu makkelijker hun eigen luisterboek kunnen luisteren. Normaal gesproken deden we dat via onze Bose Speaker (link toevoegen), maar in het vliegtuig is dat natuurlijk niet handig. Bovendien kunnen ze op deze manier allebei hun eigen luisterboek luisteren. We hebben even getwijfeld of we er alleen voor Lieve één zouden kopen, omdat we niet zeker wisten of Aimée er veel gebruik van zou maken. Maar om jaloezie te voorkomen en met het idee dat ze er anders vast in de toekomst gebruik van zou gaan maken, kozen we er toch voor om er meteen twee aan te schaffen. En dat bleek een goede keuze. Want ook Aimée heeft veel boekjes geluisterd tijdens de vakantie.

Wij gebruiken de koptelefoons zelf dus eigenlijk alleen voor luisterboeken. Hoewel onze kinderen ook zeker filmpjes kijken, hebben we de bewuste keuze gemaakt om ze geen tablet te geven. Ze kijken dus alleen via onze tv filmpjes. En als we bijvoorbeeld op vakantie zijn, kijken ze dus geen filmpjes. Luisterboeken zijn dan dus een leuk alternatief! Maar uiteraard zijn deze koptelefoons ook geschikt voor het kijken van filmpjes via een tablet.

Waarom wij voor de JBL JR310BT koptelefoon hebben gekozen

We hadden een paar specificaties in ons hoofd waaraan de koptelefoon moest voldoen:

 • Speciaal voor kinderen en met geluidsbeperking
 • Draadloos & bluetooth verbinding
 • Fijne pasvorm
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding

Na verschillende modellen te hebben bekeken, kwam we uiteindelijk op de JBL JR310BT koptelefoon uit. Deze koptelefoon voldeed aan al onze eisen en kreeg bij Coolblue bovendien goede recensies. We kochten uiteindelijk een duo pack, met twee keer dezelfde koptelefoon. De prijs verschilde overigens niet echt met twee keer een losse koptelefoon, maar aangezien we er toch twee nodig hadden was dit net zo makkelijk.

Ontwerp en comfort van de JBL JR310BT koptelefoon

Het ontwerp van deze kinderkoptelefoons is aantrekkelijk voor kinderen. De koptelefoon is in drie kleurvarianten beschikbaar: lichtblauw/roze, donkerblauw/roze en groen. Wij kozen voor de lichtblauw/roze variant voor onze meiden. Ook leuk: in de verpakking zitten stickervelletjes waarmee kinderen hun eigen koptelefoon kunnen versieren. Zoals te zien op de foto’s zijn onze meiden helemaal los gegaan ;-).

De koptelefoons zitten comfortabel dankzij de lichtgewicht constructie, zachte oorkussens en verstelbare pasvorm. Ook bij onze peuter van 3 jaar blijft de koptelefoon over het algemeen goed zitten. Verder zijn ze flexibel, waardoor ze makkelijk op te zetten zijn en ook niet snel kapot gaan in de soms onvoorzichtige kinderhanden. Verder zijn de koptelefoons in te klappen, waardoor je ze makkelijker kunt opbergen in een (apart aan te schaffen) beschermhoes.

Veilig voor kinderoren

De JBL JR310BT koptelefoon heeft een begrensd volume van 85 decibel, wat de kans het geluid nooit te hard staat en de kans op gehoorbeschadiging minimaal is. Meestal zet ik het geluid iets zachter dan het maximale volume. Deze koptelefoon heeft geen noise cancelling, wat wij voor onze kinderen van 3 en 5 jaar ook niet echt nodig vonden. Voor oudere kinderen kan het misschien wel fijn zijn; in dat geval is de JBL JR460NC koptelefoon een interessante optie.

–> Link toevoegen Coolblue / Bol.com variant koptelefoon,

Connectiviteit en Batterijduur van de JBL JR310BT

De koptelefoon heeft twee knoppen: eentje om hem aan en uit te zetten en eentje om hem te koppelen met een ander apparaat. Je kunt deze koptelefoon via Bluetooth gemakkelijk verbinden met andere apparaten, zoals telefoons, tablets en laptops.

Tip: bij de meeste apparaten kun je de naam van de koptelefoon wijzigen. Wel zo handig als je twee dezelfde koptelefoons hebt zoals wij. Op deze manier weet ik zeker dat ik mijn telefoon met de juiste koptelefoon verbind.

Volgens de productspecificaties gaat een volledig opgeladen batterij maar liefst 30 uur mee. In de praktijk blijkt dit ook zeker het geval: we namen ze volledig opgeladen mee naar Portugal en – zeker Lieve – luisterde dagelijks wel een uur tot 2 uur naar haar luisterboeken zonder dat hij leeg ging. Pas toen we alweer zeker 1,5 week thuis waren moest hij opgeladen worden. Daar waren we echt verbaasd over! Het opladen duurt ongeveer 2 uur met het meegeleverde usb-c kabeltje.

Waar kun je de JBL JR310BT aanschaffen?

Wij kochten de JBL JR310BT koptelefoon bij Coolblue. We betaalden X voor een duopack met twee koptelefoons. Ik vind Coolblue zelf altijd een erg fijne webshop met goede service. Ze leveren snel en ik vind het altijd extra leuk als het pakketje door een – altijd vriendelijke – fietskoerier wordt bezorgd.

Maar de koptelefoon is verder ook bij Bol.com, Mediamarkt en de website van JBL zelf te koop voor vergelijkbare prijzen.

Voor & nadelen van de JBL JR310BT kinderkoptelefoon op een rij

Voordelen:

 • Licht koptelefoontje met prettige pasvorm
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Beperkt volume van 85 decibel
 • Gemakkelijk in te koppelen
 • Draadloos & bluetooth verbinding

Nadelen:

 • Gaat niet automatisch uit
 • Geen noice cancelling (hoewel wij dit zelf geen nadeel vonden)
 • Geen overear oorkussens

Conclusie: Ons oordeel over de JBL JR310BT koptelefoon

Wij zijn ontzettend blij met deze koptelefoons. Ze zitten prettig op kinderhoofdjes, het is een fijn idee dat het geluid niet harder kan dan 85 decibel en ze zien er leuk uit. Verder vind ik dat de batterij heel lang mee gaat, waardoor je kinderen urenlang van de koptelefoons gebruik kunnen maken, zonder dat je ze steeds moet opladen. Onze meiden van 3 en 5 jaar hebben er erg veel plezier van en zeker Lieve kan helemaal op gaan in haar luisterboekjes. En voor de prijs van ongeveer €42 per stuk, vind ik het een goede prijs-kwaliteit verhouding. Wat mij betreft echt een aanrader dus.

Ik ben benieuwd: hebben jouw kinderen een eigen koptelefoon? En houden ze ook zo van luisterboeken? Laat het me weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *