Search
Close this search box.
seizoensplek-cover-foto

Yes, we hebben een seizoensplek op een natuurcamping

Inhoudsopgave

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik droom van een leven meer in de natuur. Een plek waar mijn kinderen in alle vrijheid buiten kunnen spelen en ontdekken, waar je zen wordt van het groen en het vogeltjesgeluid en waar we als gezin een nieuw leven kunnen opbouwen. (In dit artikel vertel ik meer over onze emigratieplannen, mocht je het leuk vinden om dat te lezen.)

Op dit moment zijn we onze plannen aan het uitwerken en vooral flink aan het sparen. Het zal dus nog wel zo’n 2 tot 3 jaar duren voordat we de stap echt gaan zetten. Maar… er is nu wel iets anders moois op ons pad terechtgekomen, waarbij we vast aan dat buitenleven kunnen proeven.

Hoe het begon

Een paar weken geleden begon bij mij het idee om naar een seizoensplek op een camping te ontstaan. Omdat de meiden in de zomervakantie meer thuis zijn en ik het veel leuker en makkelijker vindt om met de meiden buiten te zijn, leek dat me een leuke toevoeging.

Een paar ouders van kinderen uit Lieves klas hebben een seizoensplek op een prachtige natuurcamping aan de rand van onze woonplaats. Maar ik wist al dat alle seizoensplekken op deze camping bezet waren. Dat viel dus helaas af.

Ik vond wel andere campings in de buurt (max. 30 minuten rijden), waar nog wel plekken beschikbaar waren. Maar omdat we ook geen (sta)caravan hebben en een tent me niet zo ideaal leek op een seizoensplek, liet ik het idee toch een beetje los. Aangezien we aan het sparen zijn voor een eigen stuk grond, is het natuurlijk niet zo handig om zulke grote uitgaves te doen.

Hoewel ik de hoop op een seizoensplek dus al een beetje had opgegeven, bleef het idee toch in mijn hoofd zitten. Ik werd lid van de Facebook groep “Kampeerplaats overnemen”. Hierin kun je je reservering op een camping doorverkopen als je zelf toch niet kunt. Ik hoopte dat iemand in de groep misschien een seizoensplek aanbood. Maar helaas was daar niets in te vinden.

Twee dagen later waren we toevallig even langs de natuurcamping bij ons in de buurt gefietst, om een vriendje van Lieve op te zoeken. Terwijl we daar rondliepen werden Vincent en ik allebei weer enthousiast: het was echt een heerlijke plek om te zijn. Zo jammer dat er hier geen plek meer was…

Een manifestatie uit het boekje

En toen gebeurde het. Ik open die avond Facebook en meteen komt er een bericht naar voren… waarin iemand hun seizoensplek aanbood, inclusief stacaravan, op de natuurcamping in Bussum!

Ik kon mijn ogen niet geloven. Hoe was dit mogelijk? In de hele Facebook groep was niemand te vinden die een seizoensplek aanbood, maar twee dagen nadat ik lid werd komt dit berichtje waarin precies wordt aangeboden wat ik in mijn hoofd had. Omdat ze dit jaar aan het verbouwen zijn en in september weer op reis gaan, zouden ze dit seizoen geen gebruik gaan maken van hun plekje (inclusief ruime 4-persoons stacaravan). Daarom vonden ze het leuker als iemand anders er gebruik van ging maken en vroegen ze alleen een vergoeding voor de kosten van de seizoensplek.

Ik stuurde natuurlijk meteen een heel enthousiast berichtje en kon die nacht bijna niet slapen. Het voelde alsof het zo moest zijn, maar ja, het plekje kon natuurlijk net zo goed naar iemand anders gaan.

Maar die ochtend had ik een berichtje: of we even konden bellen. Aan de telefoon vertelden ze dat er ook nog een kennis was die interesse had, maar ze vonden mijn berichtje zo leuk en ze vonden het ook wel een fijn idee dat wij zo in de buurt woonden van de camping, dat ze toch even wilden bellen. We hadden een heel leuk gesprek en ze beloofden uiterlijk de volgende dag wat te laten weten.

Het was dus nog even afwachten, maar die avond kreeg ik al het verlossende berichtje: ze gunden ons het plekje. Ik kon niet geloven hoe dit zo op mijn pad was gekomen. Ik weet niet precies wat ik van de hele “manifestatie-trend” moet vinden, maar dit was er echt een uit het boekje 💫.

Een eigen seizoensplekje

Dus nu hebben we tot eind september een heerlijk plekje op de natuurcamping. Het is ideaal dat het zo dichtbij ons huis is, want zo kunnen we er dus zo vaak als we willen heen; ook doordeweeks als Lieve naar school moet, want het is ongeveer even ver fietsen/rijden naar haar school als vanaf ons huis.

Inmiddels hebben we sinds een paar dagen de sleutel en ben ik er elke dag geweest om spulletjes te brengen. We mogen er lekker ons eigen plekje van maken!

Bovendien is het een heerlijke plek om te werken (deze blog type ik dus vanuit de stacaravan!). Het is hier heel rustig (doordeweeks is er bijna niemand) en je hoort alleen de vogeltjes fluiten.

Hoewel het nog even duurt voordat we dat stuk grond hebben waar we van dromen, kunnen we op deze manier dus vast proeven aan het buitenleven. En ik merk nu al: dat bevalt me wel!

Ik ben benieuwd: heb jij een seizoensplek of zou je zo’n plekje willen? Of juist helemaal niet. Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *